Македонија

Ванковска во посета на Каменица и Делчево

Кандидатот за претседател од партијата Левица, Билјана Ванковска денеска ја претстави својата програма пред граѓаните на Македонска Каменица и Делчево. Ванковска поразговара „очи в очи” со граѓаните за актуелните проблеми и претстави делови од програмата која таа ја нуди како претседателски кандидат.

Прв пат бев овде кога ја отворавме локалната канцеларија на Левица. Денеска имаме пазарен ден и малку повеќе луѓе, продолжуваме со разговор „очи в очи” со граѓаните, од кои за жал ја слушам онаа приказна, колку граѓани утрово се качиле во автобуси и заминале од градот. Значи постојано во овој дел од Македонија, но и во останатите се соочуваме со иселување на она што е најдоброто и она што е најсакано, младите. Целата наша програма, значи зборувам за онаа својата претседателска, меѓутоа и она што ќе следува во вид на парламентарна програма на Левица, е насочена токму кон решавање на проблемите на граѓаните. Имаме решенија и визија, нема да инвестираме пари во воени цели, туку во социјални и развојни цели за Македонија, рече Ванковска.
Во Делчево Ванковска истакна дека вест на денот е дека нема да има дебати, заради што, како што рече, граѓаните нема да бидат во можност да ги слушнат аргументите на Левица.

За жал веста на денот е дека Претседателот, актуелен и врховен командант, се исплаши од ТВ дебата, така што драги и почитувани граѓани на Македонија, нема да имате можност да видите како тој нема одговор на моите аргументи кои се научни, фактички и здраворазумски. Излегувајте да се гледаме, да се дружиме да ви објаснам што всушност нуди Левица, односно Билјана Ванковска, додаде кандидатот за претседател од Левица.
На средбите со граѓаните е и носителот во ИЕ3 од Левица, Борислав Крмов.

Мене и луѓето ми кажаа дека каменичани во суштина имаат традиција да бидат независни и дека тука не трпат предизвици. И затоа тука очигледно поддршката е толку голема. Сакам да кажам дека во професорката ќе имаат баш таков кандидат, независен, кој ќе се грижи за македонските интереси, а не за туѓи интереси. Тоа е кандидат кој нема да оди по амбасадите, туку македонскиот идентитет ќе му биде најголемиот интерес, истакна Крмов во Македонска Каменица.

На почеток