Македонија

Во Кондово на секои 40 секунди поминува по еден гласач – се алармира за полнење кутии

На избирачко место 2452 кое се наоѓа во скопско Кондово имало полнење на кутии, јавуваат извори за „Скопје1“.

Според информациите до кои дојде „Скопје1“ од 9 до 11 часот, односно за два часа, гласале 180 лица. Доколку се направи пресметка, ова значи дека на секои 40 секунди гласало по едно лице.

Претходно, објавивме дека ваква појава имаше и во Чаир на првиот круг од изборите.

Три избирачки места во Скопје на секои 26 до 36 секунди гласал по еден гласач во првиот круг од изборите

На почеток