Македонија

(Видео) Силјановска даде заклетва без „Северна“, туку со Македонија

Гордана Силјановска-Давкова даде свечена заклетва пред пратениците на Собранието на Македнија. Иако заклетвата беше со „Северна Македонија“, Силјановска-Давкова се заколна дека ќе го штити суверинитетот на Македонија.

„Изјавувам дека функцијата претседател на Македонија ќе ја извршувам совесно и одговорно…“, рече Силјановска-Давкова давајќи заклетва.

На почеток