Македонија

Мисовски и Мираковска од НСДП не менуваат страна, остануваат во опозиција

Лидерот на НСДП Горан Мисовски и Соња Мираковска, двајцата избрани на листата „За европска Македонија“, остануваат во опозиција и таа страна не ја менуваат.

Ова го објави Горан Мисовски а го пренесе на ФБ, генералниот секретар Мики Милковски.

„По конститутивната седница на Парламентот, ќе одлучиме ќе офлучиме само дали ќе дејствуваме одвоено од СДСМ или пак ќе бидеме дел од таа пратеничка група”, објави Мисовски.

На почеток