Македонија

ЗНАМ: Јавноста ќе биде информирана навремено и транспарентно за сите договори со ВМРО – ДПМНЕ, идните кадровски решенија

Димитриевски избран за претседател на партијата Движење Знам: Македонија се буди, време е за промени

,,Движењето ЗНАМ – За наша Македонија во досегашната работа е отворено и
транспарентно во однос на информирањето на јавноста за чекорите што ги
презема во остварувањето на зацртаните политики и стратегии.
Движењето ЗНАМ – За наша Македонија во тој дух ја информираше јавноста
дека ги отпочна преговорите за соработка со ВМРО-ДПМНЕ и учество во
идната влада, како и дека во кусиот период на разговори, може да се каже
дека истите се во завршна фаза.
Движењето ЗНАМ- За наша Македонија, како што истакнуваше и во кампањата
за парламентарните избори, разговара и преговара многу сериозно со
ВМРО ДПМНЕ врз основа на платформа, со која настапи и на
параламентарните избори, наречена „Проглас за достоинствена
Македонија“.
За Движењето ЗНАМ е важно Република Македонија да е демократска,
современа, модерна, европска држава, втемелена врз Крушевскиот манифест
и асномските принципи.
Република Македонија да е самоодржлива држава, која произведува
сопствена храна и енергија, што индиректно придонесува во јакнењето на
независноста и суверенитетот на државата.
Република Македонија како држава во која правдата е еднаква за сите и
нема неказнивост и неказниви и селективност. Држава која промовира нулта
толеранција кон корупција и ефикасно се справува со организираниот
криминал.
Движењето ЗНАМ – За наша Македонија исто така информира дека со
ВМРО-ДПМНЕ е разговарано и за одредени ресори, но тие во овој момент
не се докрај дефинирани, ниту потврдени, а разговорите ќе продолжат во
наредните денови.
ЗНАМ потенцира дека во духот на транспарентноста во работата и почитта
кон граѓаните и јавноста, Движењето ЗНАМ – За наша Македонија,
навремено и точно ќе ги соопшти сите детали за кои е постигнат конечен
договор за соработка и учество во идната влада.
Движењето ЗНАМ – За наша Македонија како политички субјект има
квалитетни кадри кои можат да одговорат на предизвиците со кои се
соочува државата во било кој ресор.
Конкретните кадровски решенија и одлуките за тоа ќе ги донесат органите
на Движењето ЗНАМ, низ доодветна интерна партиска процедура и истите ќе
бидат соопштени во јавноста.
Секоја шпекулација за одредени имиња и ресори Движењето ЗНАМ – За наша
Македонија ги оценува како неточни и невистинити.”, велат од Движење ЗНАМ – За наша Македонија.

На почеток