Македонија

Нов голем облак од прашина и песок од Сахара: Мачно и спарно до крајот на неделата

Од Сахара, преку Италија и централна Европа, од утре во Македонија како и во целиот регион пристигнува голем облак од прашина и песок, па токму поради ова повторно очекуваме многу заматена и нечиста атмосфера, а токму поради ова времето ќе биде многу мачно и спарно, а температурите ќе се чувствуваат како да се многу повисоки од реално измерените.

Инаку овој облак од Сахарска прашина и песок ќе се задржи подолго над Македонија, односно до крајот на оваа недела. Сонцето од утре во текот на денот ќе го чувствуваме како да е од под облак и како да има облаци, а ќе се работи токму за веќе најавената пустинска прашина и песок.

На почеток