Македонија

Деспотовски поднесе оставка од функцијата директор на ТИРЗ

Јован Деспотовски денеска поднесе оставка од функцијата директор на ТИРЗ.

Деспотовски на брифгнгот ги соопшти бројките од се што е сработено во ТИРЗ за време на неговиот мандат.

,,Немав никаков притисок од политичкиот опонент. Имам мандат до декември, но има нова политичка реалност. Ова што кулминираше деновиве, бара мој целосен ангажман.”,рече Деспотовски на брифинг со новинарите.

На почеток