Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: Владата ги укина економските директори во здравствените установи, парите ќе одат кон подобрување на здравствените услуги

ВМРО-ДПМНЕ: 365 дена, 365 скандали на власта на ДУИ и СДС, никогаш не било полошо, важно е да ги поразиме

,,Владата ги укина економските директори во здравствените установи, парите ќе одат кон подобрување на здравствените услуги.

На вчерашната седница владата пристапи кон предлог измени на Законот за здравствена заштита, со цел укинување на институцијата економски директор во јавните здравствени установи.

Со укинувањето на економските директори, се укинува дуализмот во здравството, но и се подобрува ефикасноста.

Со воведување на систем на еден директор, се намалуваат административните трошоци, а средствата ќе се пренасочат во подобрување на здравствената инфраструктура, зголемување на транспарентноста и отчетноста.

Исполнуваме. За тебе.”, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

На почеток