Скопје

ФОТО: Се расипа осветлувањето на Милениумскиот Крст

Осветлувањето на Милениумскиот Крст не работи. Од вечерва, само дел од светилките на Крстот се функционални. Не е познато, која е причината, односно зошто Крстот на Водно не е целносно осветлен.

Милениумскиот крст на Водно доби нов систем за осветлување во 2015 година, кога блесна со нови 280 лед светилки. За реализација на проектот беа искористени и 198 илјади евра, средства добиени од спонзори.

Финансирањето на проектот и организацијата на работите беа реализирани од страна на компанијата „Балкан Енерџи Груп“, а значителни парични средства донираше и Леонид Лебедев, руски донатор и општествен деец. Kaрактеристични црти на новиот систем за осветлување се неговата висока енергетска ефикасност и економичност.

Кликни за да коментираш

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

На почеток