Македонија

Трипуновски: Народот треба сам и без никакви влијанија да одлучи како ќе постапи на референдумот

Ова се историски моменти за Република Македонија, за сите граѓани на оваа држава, бидејќи секоја генерација има своја битка, изјави Цветан Трипуновски, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ.

„СДСМ ја понижи државата надвор, со договорот со Грција, со кој се направени големи отстапки и трајно се нарушени позициите на Република Македонија, и не е во интересите на државата“, потенцираше Трипуновски.

Со овој договор, додаде тој, се губи идентитетот, историјата и културата.

„Ќе се гласаат Уставни амандмани кои никој не знае што ќе содржат. И згора на се Заев бега од дебата, бега затоа што нема одговор на суштинските прашања. Народот треба сам и без никакви влијанија да одлучи како ќе постапи на референдумот“, рече тој.

Кликни за да коментираш

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

На почеток