Магазин

Колку заработила Анастасија за три години?

Анастасија Ражнатовиќ досега заработила повеќе од 500.000 евра од нејзините седум песни, објавени на Јутјуб и на најпопуларните платформи за стриминг музика.

-Сѐ што ве интересира добивате со еден клик -

Од основањето на нејзиниот YouTube канал на 11 јуни 2018 година, ќерката на Цеца собра речиси 240.000 евра само од оваа услуга, бидејќи сите нејзини видеа досега се прегледани нешто помалку од 240 милиони пати, пишува Курир. Оваа бројка може многу лесно да се достигне ако е познат фактот дека за милион прегледи на Јутјуб, просечната сума е околу 1.000 евра.

Сепак, таа заработува далеку повеќе од слушање и преземање музика и од други дигитални платформи. Па така секогаш кога се појавуваше нова песна, таа беше во 100 -те најслушани во Србија. Цената за еден милион прегледи се движи во просек од 3.000 до 3.500 евра.

Ражнатовиќ има околу 16 милиони стримови за пет песни или речиси 150.000 редовни слушатели месечно, што значи дека од нив заработувала 70.000 евра.

Меѓутоа, овде треба да се нагласи дека изведувачот не го добива целиот износ од овие платформи, бидејќи издавачката компанија, односно издавачот, зема околу 40 проценти од заработката на прегледи. Меѓутоа, бидејќи Анастасија е ексклузива на „Ceca music“, јасно е дека младата ѕвезда овде е во подобра позиција од нејзините колеги.

To Top