Македонија

Ќе се отвара Декатлон во Македонија

Познатиот трговски ланец, францускиот Декатлон влегува на пазарот во Македонија, објавува порталот SkiMacedonia.

Според овој портал, влезот на Декатлон во земјава ќе се реализира преку три фази. Првата фаза вклучува скенирање на пазарот и избор на локации за продавници и таа е веќе започната. Втората фаза ќе биде изградба на објекти. И третата фаза ќе биде отворање на објектот и скенирање на пазарот за проширување на мрежата.

Првично планирано е најдоцна за три години компанијата да биде присутна на пазарот во Македонија.

На почеток