Актуелно

„Од ќутење и преќутување на целокупната нефукционалност ни е општава несреќа“, реакција за автобуската трагедија со 45 загинати

Новинарот Ивор Мицсковски, на социјалните мрежи реагираше во врска со денешната автобуска несреќа.

-Сѐ што ве интересира добивате со еден клик -

„Уште чекаме одговорност за трагедијата во Тетово, се случи трагедијата од Струма.
Автобусот немал лиценца за меѓународен транспорт, вратите не се отварале, се превезувал бензин, дури и се шпекулира дека шоферот не бил ни вработен во фирмата.
Повторно значи се потфрлило, се потплатило, се преќутило, неодговорно и несовесно се работело, пак сега ќе ни даваат банални одговори што требало и дека ќе се утврдувала објективната одговорност.
Ги гледам цел ден бугарските вести и дебатни емисии, внимателни се дури и во тонот и во присебноста, но одговори одма се бараат од одговорните таму и во име на јавноста и на жртвите.
Овдека само смешни покани да не се зборело, да се ќутело сега.
Од ќутење и преќутување на целокупната нефукционалност ни е општава несреќа“, стои во објавата

To Top