Свет

Денеска девет нови хуманитарни коридори, од Мариупол може да се стигне само со автомобил

Вицепремиерката на Украина Ирина Верешчук соопшти дека за денеска се договорени девет хуманитарни коридори за евакуација на цивили, а меѓу нив е целосно уништен пристанишниот град Мариупол, кој со недели не добива хуманитарна помош.

Можно е да се напушти Мариупол со приватни автомобили, рече таа.

Во изјавата, Верешчук рече дека пет од деветте коридори се договорени за регионот Луганск на исток, кој е под силно бомбардирање.

На почеток