Магазин

(ВИДЕО) Маж фрли торта на „Мона Лиза“

Маж преправен во стара жена во инвалидска количка фрли торта на „Мона Лиза“, познатата слика на Леонардо да Винчи во Лувр во Париз.

На уметничкото дело, кое не беше оштетено, остана бел крем размачкан преку заштитното стакло.

Сторителот, кој носел перика и кармин, ги повикал луѓето „да мислат на Земјата“ додека го изнесувале од музејот. Медиумите претпоставуваат дека станув азбор за еко-активист.

„Мона Лиза“ е најпознато уметничко дело на светот, создадено од Леонардо да Винчи во 1503 година.

На почеток