Магазин

Започна шестото издание на „Охрид Трчат”

Над 1.300 атлетичари, спортисти и рекреативци од 18 земји денеска ќе трчаат на шестото издание на спортската манифестација „Охрид Трчат”.

Стартот на првата трка од 21 километар е од 8 часот и 30 минути на кеј „Македонија” пред хотел Палас, каде се пријавени 330 учесници, додека трката од пет километри ќе почне пет минути подоцна, а пријавени се 980 учесници

За време на трката низ охридските улици ќе има посебен сообраќаен режим на одредени сообраќајници во градот. Се заобиколува дел од улицата „Македонски Просветители” и се трча кон „Мите Богоевски” и „Даме Груев”. Се трча по улиците „Кеј Македонија”, „Македонски Просветители”, „Партизанска”, „Јане Сандански”, „Димитар Влахов”, „Мите Богоевски”, „Даме Груев”, „Туристичка”, „Абас Емин”, „Кирил и Методиј”, „Илинденска”, „Коста Абраш”, „Свети Наум Охридски”, „Кузман Јосифовски” и патека Студенчишта. Трката ќе се одвива во централното градско подрачје во стариот дел на градот и оди кон патеката Студенчишта и повторно се враќа назад, полумаратонците ќе трчаат два круга За првите три места на трката од 21 километар предвидени се парични награди од 300, 200 и 100 евра додека за сите други трки имаме медали, дипломи, подароци од партнерите.

На почеток