Скопје

(ФОТО) Oпасни оштетувања на мостот кај Визбегово, граѓаните бараат мерки пред да биде предоцна

Граѓните известуваат за опасни оштетувања на мостот кај Визбегово во Скопско, по што Центарот за управување со кризи (ЦУК) постапи за според стандардните оперативни процедури за да се покрене преку институциите во Системот за управување со кризи отстранување на опасноста.

„Конкретно, ЦУК, согласно јавувања на грѓани и доставени документациски фотографии за оштетувања на мостот во Визбегово пред фирмата „Пантер мис“ на Качанички пат, што претставуваат опасност за животот и здравјето на граѓаните ги извести надлежните институциите во Системот за управување со кризи за да се преземат мерки за отстранување на опасност, односно санација на мостот. Пред се прво се известени локалната самоуправа Општина Бутел, Улици и патишта и Град Скопје.

Граѓаните известуваат дека оштетувањата – дупката пред два месеца беше многу помала за разлика од ова што е денеска, кога известија и пратија фотографии за истото, за како и самите што велат: ‘да се преземат мерки за заштита на човечките животи пред да биде предоцна’“, велат од ЦУК.

На почеток