Македонија

30 вработени во фабрика во Битола со симптоми на труење со храна

Државниот здравствен и санитарен инспекторат (ДЗСИ) ја затвора втората менза во фабриката „Кромберг и Шуберт“ во Битола, откако кај нови 30 вработени се појавиле симптоми на труење со храна.

Според информациите од ДЗСИ за „Макфакс“ заедничко за сите е конзумирање на салата со краставица, домат и пченка.

На почеток