Свет

„Петков не може да придвижи напред ништо што е поврзано со Северна Македонија и Албанија“, вели Борисов

ГЕРБ ќе бара разговори со други политички сили за идното управување со земјата, врз основа на конкретни заеднички принципи. Ова го рече Бојко Борисов на отворањето на традиционалната летна академија на жените ГЕРБ-Жен во одморалиштето Албена.

Бојко Борисов ја опиша владејачката коалиција како непринципиелна. Тој ја обвини владата за кражба и корупција, но рече дека е против гласањето недоверба.

Тој го критикуваше премиерот Петков дека ги доведува во заблуда евроатлантските партнери.

„Дали ја гледате подлоста? Се обидува тајно да договори нешто што ќе излезе пред публика, гледате, се случи, но не затоа што е лош, туку парламентот одлучил…. Не, до денес е јасно дека Петков не може да придвижи ништо што е поврзано со Северна Македонија и Албанија напред“, рече Борисов.

Според лидерот на ГЕРБ, проширувањето на Европската унија мора да продолжи.

На почеток