Магазин

Корисниците на Android сега можат полесно да управуваат со лозинките

Корисниците на Android платформата сега можат да го додадат Google Password Manager на својот почетен екран, а кратенката е достапна по преземањето на најновото ажурирање на услугите на Google Play.

Иако Google веќе некое време нуди поддршка за управување со лозинка, пристапот до оригиналната верзија на алатката на телефонот или таблетот на корисникот не беше лесен.

Пред неодамнешното ажурирање на услугите на Google Play, корисникот мораше да отиде во делот „Приватност“ од менито „Поставки на Android“ за да ја најде опцијата за вклучување на софтверот. Сепак, сега е можно да се додаде кратенка на почетниот екран на телефон или таблет со Android.

Корисниците ќе ја добијат оваа опција по надградбата на Google Play Services верзијата 22.18. Со овој потег Google им олеснува на корисниците да ги видат и менуваат нивните лозинки, како и да ги менуваат кога ситуацијата го бара тоа.

На почеток