Македонија

Борел: Разочаран сум, но се уште има надеж, не знам што може да направи бугарскиот парламент во наредните часови

Високиот претставник за надворешна политика и безбедност Жозеп Борел изрази разочарување што ветото на Бугарија против северна Македонија нема да падне денеска.

„Денес моравме да започнеме преговори со Албанија и Северна Македонија. И не можам да го сокријам моето разочарување, што секако е разочарување за многу повеќе луѓе. Се уште има надеж – не знам што може да направи бугарскиот парламент во наредните часови. Но, работите не одат добро. Ова уште еднаш покажува дека едногласноста е голем проблем во одлучувањето“.

На почеток