Македонија

Во живо пред Собрание: Демонстрантите ја пробија заштитната ограда

Гаѓаните вечерва по трет пат масовно излегоа на протест против францускиот предлог. Тие од пред Владата се префрлија пред Собранието на Република Македонија.

Тие најпрво со предмети маваа кон Собранието, а потоа и ја пробија заштитната ограда.

Граѓаните скандираат „Оставка, оставка!“, „Македонија, Македонија!“ и „Никогаш Северна“.

Меѓу присутните се лидерот на Левица, Димитар Апасиев, како и пратеникот Борис Крмов

На почеток