Македонија

(ВИДЕО) „Зошто би одела во ЕУ гола“, вели учесничка на протестот

Учесничка на протестот пред Влада вечерва анкетирана одговори дека излегла за своите деца, и за својата земја.

Таа вели дека не гледа зошто би одела во Европа „гола“, затоа што како што рече не оставија без ништо. Додава дека 30 години се занимаваме со пропаганда, за да луѓето се срамат да кажат дека се патриоти.

„Ние сме тие кои ја создале и кои оваа држава ја држат во живот. Зошто ние толку слепо се држиме за таа ЕУ и ни се дава како единствена опција“, вели таа.

На почеток