Македонија

(ВИДЕО) Хаос на Мечкин Камен: Едни ја исвиркуваат Владата, други и аплаудираат

Едни извикуваат „У-а“ и ги исвиркуваат, другите аплаудираат на Мечкин Камен. Ова е атмосферата за време на одбележување на Илинден. Заштитна ограда за граѓаните и засилено полициско присуство. Има развиени македонски знамиња, како и знамиња на ЕУ. Соседниот табор вее знамиња од Вергина и ги исврикува владините претставници.

Веќе имаше најави дека СДСМ организирала автобуси кои ќе носат партиско членство и симпатизери на Мечкин Камин. За ова се коментираше дека се организира за да има повеќе аплаузи.

На почеток