Коментари

Додека државата го гони, народот го брани докторот кој пуштил роднини во модуларната болница која изгоре сосе пациенти

Вчера во Тетово започна судењето за пожарот во модуларната болница, во кој загинаа 14 лица.

На судењето се појави само ексдиректорот на болницата Флорин Бесими кој изјави дека не се чувствува виновен, а тоа ќе го каже во судот со докази. Во случајот обвинети се и дежурниот доктор на смена Бобан Вучевски и тогашнот економски директор во тетовската болница, Артан Етеми, кој отсуствуваше поради работни обврски.

Граѓаните денес на социјалните мрежи му дадоа поддршка на д-р Бобан Вучевски. Велат дека тој бил светла точка и надеж во Клиничката болница за време на корона кризата.

 

На почеток