Коментари

„Скопје е заробено од самите скопјани“

Приватните превозници вклучени во Јавниот линиски превоз денеска од 7 часот со повеќе од 30 автобуси протестираат со целосно блокирање во сите правци на крстосницата кај „Мавровка”, односно булеварот Гоце Делчев и булеварот Крсте Петков Мисирков. Од  приватниот градски автобуски превозник „Слобода превоз” велат дека не е утврдено времетраењето на протестот бидејќи се планира да трае до исполнување на барањата.

Ова предизвика хаос во Скопје. Низ градот има огромни гужви, а граѓаните доцнат за на работа. Тие својот револт го изразија на социјалните мрежи.

 

На почеток