Магазин

Џони Деп во улога на Луј Петнаесетти

Џони Деп е сребренокосиот крал Луј Петнаесетти на новите промо-фотографии за филмот Jeanne du Barry („Жан ду Бери“), прв по судската победа над поранешната сопруга.

На промотивните фотографии објавени во вторникот Деп изгледа кралски во следната филмска улога како француски монарх покрај колешката и режисерка Мајвен Ле Беско, која ја глуми љубовницата на кралот Луј, Жан ду Бери.

Наместо неговите темни прамени, Деп има сребрена коса и носи свечена кралска облека заедно со препознатливата капа на Луј.

Луј Петнаесетти е владеел на Франција од 1715 година до неговата смрт во 1774 година. Бил оженет со француската кралица Мари Лечинска, но имал низа долготрајни афери.

Филмот ја следи приказната за последната љубовница на кралот Луј, Жан ду Бери, која е родена во сиромаштија, но успеала да се искачи на социјалната скала користејќи ја својата интелигенција за да стане негова омилена придружничка.

Жан била неговата последна љубовница пред да почине.

Филмот беше снимен во текот на летото и ќе биде објавен оваа година. Извор изјави за „Пипл“ дека, најверојатно, ќе има премиера на Канскиот фестивал во мај.

На почеток