Свет

„САД покажаа дека не сакаат политичко решение во Украина“, вели рускиот амбасадор

Рускиот амбасадор во САД Анатолиј Антонов денеска изјави дека сите најнови акции на Америка, вклучително и одлуката за пренесување на нова воена помош за Киев, вклучително и борбените возила Бредли, јасно укажуваат дека Вашингтон нема намера да постигне политичко решение за ситуацијата во Украина. .

„Не треба да има дилема кој е одговорен за продолжување на конфликтот“, изјави рускиот амбасадор, пренесе ТАСС.

Тој додаде дека „одбранбената цел“ на оружјето што Вашингтон го испрати до Киев никогаш не била доведена во прашање.

„Одлуката на американската администрација да го префрли борбените возила Бредли во Украина е потврда дека САД нема да ги слушаат честите повици од руската страна за да ги разгледаат потенцијалните импликации од таквото сериозно однесување на Вашингтон“, рече амбасадорот.

На почеток