Свет

Мајката на ранетото 11-годишно момче: Што се криви децата?

Не знам детали, во шок сум. Знам само дека пукаа кон нашите деца, низ солзи раскажува за Косово онлајн Зорица Стојановиќ, мајка на ранетиот 11-годишен Стефан додека чекала лекарите да и кажат како е нејзиното дете.

Како што вели Зорица, дознала „дека очевидци го фотографирале автомобилот од кој се пукало и дека полицијата трага по напаѓачот.

Што криеја децата“, низ солзи вели Зорица.

Да потсетиме, откако Стефан Стојановиќ и Милош Стојковиќ се ранети, им била укажана лекарска помош во блискиот Здравствен дом, а потоа биле испратени на хируршкото одделение во Грачаница.

„Малото момче е погодено во пределот на надлактицата, се надеваме дека повредата не е сериозна, затоа ги испраќаме во Грачаница, бидејќи куршумот останал во раката, другото момче било пукано во раката, а тој исто така остана куршум, ги праќаме на хирургија Децата се под стрес, ќе видиме што ќе биде“, изјави докторката од клиниката каде се лекуваа децата.

На почеток