Свет

Американците не знаат што навистина се случува во Украина, тврди колумнист на Фокс њуз

Жителите на САД не знаат што навистина се случува во Украина поради недостаток на сигурни извори на информации, изјави колумнистот на Фокс њуз Такер Карлсон.

Карлсон истакна дека додека големи историски настани се случуваат во Соединетите Држави и ширум светот, Американците во најголем дел можеби не се ни свесни за тоа.

Според него, тоа не е поради глупоста на одредени луѓе. Според аналитичарот, медиумите се тие кои под притисок на американската влада прикриваат важни и веродостојни информации. Како резултат на тоа, обичните граѓани остануваат неуки за квалитетот на нивниот живот, додаде тој.

Покрај тоа, Карлсон нагласи дека Американците се буквално заслепени од информатичките монополи во кои се убедени во победата на Украина во конфронтацијата со Русија.

„Тоа го гледаат денес секое утро во последните 11 месеци, вели познатиот водител и политички аналитичар.

На почеток