Македонија

Земјотрес во Македонија

Земјотрес вечерва ја стресе Македонија.

Потресот бил на 12 километри од Радовиш од 2.8 степени според рихтер во 23 часот и 3 минути. Ударот бил посилен заради што бил на само 2 километри длабочина.

Силен и краток бил вечерашниот потрес сведочат радовишани на социјалните мрежи.

На почеток