Македонија

Градската и локалната власт на ВМРО-ДПМНЕ е единствен виновник за проблемот со бездомните кучиња, вели СДСМ

Целиот проблем со бездомните кучиња кој ескалираше последните месеци е единствено поради неспособноста и незаинтересираноста на градоначалниците од ВМРО-ДПМНЕ, вели СДСМ

„Градската и локалната власт од ВМРО-ДПМНЕ не ги интересира ништо освен рацете во медот, тендери и провизии

Исто како и претходно кога 11 години ја предводеа централната и локалната власт, кога Мицкоски беше советник на Груевски не се преземаше ништо за кучињата скитници.

За разлика од нив градската власт предводена од СДСМ за првпат формираше јавно претпријатие за хуман третман на бездомните животни, а кадрите од ВМРО-ДПМНЕ и Левица денеска не можат ниту соодветно да го менаџираат.

Локалната власт предводена од ВМРО-ДПМНЕ е најнеспособната власт досега“, се вели во соопштението.

На почеток