Скопје

(ВИДЕО) Пиромани палат контејнери низ Карпош, ги гасне пожарна

Вечерва на повеќе локации во Карпош се запалени контејнери за отпад.

Скопје1 на три локации забележа како гори отпад, а сите во дело на Влае и Капош 4.

Една од локациите на која се наоѓаат контјнерите е близу бензинска пумпа, а пожарот го пријавиле вработените со оглед на опасноста дека истиот може да се прошири.

Со оглед дека контејнерите се пластични, изгорени се во целост.

На почеток