Актуелно

Русија испраќа борбени авиони во Белорусија

Русија и Белорусија започнаа еднонеделна вежба за обука на персоналот на заедничката команда на нивната регионална група сили, соопшти белоруското Министерство за одбрана.

Обуката е дел од подготовките за заедничките вежби што двете земји ќе ги одржат во Русија во септември, соопшти утрово белоруското Министерство за одбрана.

Од руската воена операција во Украина, Белорусија спроведува различни воени вежби, независни и заеднички со Русија, засилувајќи ги со ново оружје и воена опрема. Неофицијалните воени мониторинг канали на Телеграм објавија дека воена опрема, вклучувајќи борци, хеликоптери и транспортни авиони, била испорачана од Русија во Белорусија од почетокот на годината – со осум ловци и четири товарни авиони само во неделата.

На почеток