Свет

Турција побара помош од НАТО

Турција испрати и официјално барање до НАТО алијансата и сојузниците, во кое побара помош за отстранување на последиците од разорниот земјотрес што рано утринава ја погоди земјата.

Беше побарана медицинска помош и опрема и специјални единици за пребарување, како и целосно опремени полски болници со технички персонал за сместување на повредените.

На почеток