Свет

Владата во Сирија ја одобри испораката на хуманитарна помош

Сириските државни медиуми објавија дека владата одобрила испорака на хуманитарна помош во области надвор од нејзина контрола.

Помошта, наводно, наскоро ќе пристигне во регионите под контрола на бунтовниците, а сето тоа со помош на Обединетите нации, сириската Црвена полумесечина и Меѓународниот Црвен крст.

Во меѓувреме, Дамаск објави и кои области се најтешко погодени од катастрофата: Латакија, Хама, Алепо и Идлиб. Во тие региони ќе бидат воспоставени зони на катастрофи, јавуваат државните медиуми.

На почеток