Свет

(ВИДЕО) „Уште колку идиоти има?“, Вархеји заборави да го исклучи микрофонот во Европскиот парламент

На унгарскиот еврокомесар Оливер Вархеји микрофонот му остана вклучен при заседавањето на Европскиот парламент вчера, па по еден од неговите говори можеше да се слупне како на унгарски вели: „Уште колку идиоти има?“

Еврокомесарот на ЕУ за проширување одговараше на прашања на европарламентарците за проширувањето на ЕУ на Западен Балкан. Вархеи, одговарајќи на прашање на хрватските европарламентарци Жељана Зовко и Томислав Сокол, по седнувањето на место заборави да го исклучи микрофонот и рече:

„Уште колку идиоти има?“, веројатно мислејќи на останатите европарламентарци.

На почеток