Свет

Итно предупредување: Напуштете го Бахмут што е можно поскоро

Вицепремиерката на Украина Ирина Верешчук ги повика граѓаните на Артјомовск (Бахмут) да го напуштат градот што е можно поскоро.

Во градот се уште има околу 6.000 луѓе, а според неа тие ги попречуваат украинските сили да дејствуваат.

Се водат жестоки битки за градот.

Неодамна медиумите објавија дека силите на Киев почнале да ги изнесуваат архивите на државните институции надвор од градот.

На почеток