Магазин

(ВИДЕО) Навивачи се испотепаа на хуманитарен настан

Голем скандал и невиден срам направија навивачите на турските нискологаши Сакарија и Коџаели кои организираа хуманитарен натпревар за настраданите во земјотресот што го погоди југо-истокот на земјата.

Организаторот продаде 18 илјади влезници и беа собрани сериозни пари како помош на настраданите но благородната идеја беше уништена кога навивачите не успеаа да се воздржат и направија хаос. Најпрво поединци влегоа на терен и ги провоцираа противничките фанови, се вмеша полицијата и на крајот дојде до масовна тепачка на трибините.

На почеток