Свет

Серија послаби земјотреси во Србија

Сеизмолошкиот завод на Србија во текот на ноќта регистрираше земјотрес во подрачјето на Краљево.

Земјотресот е регистриран во 3 часот и 27 минути и бил со јачина од 2,2 степени според Рихтеровата скала.

По тој земјотрес, уште еден е регистриран во утринските часови, поточно во 06:12 часот. Земјотресот е регистриран во Прибој, а неговата магнитуда била 1,8 степени според Рихтеровата скала.

Ова е вторпат во само пет дена да се стресе овој дел од Србија.

На почеток