Македонија

Во изминатото деноноќие произведени се 15.120 MWh електрична енергија

АД ЕСМ на 10.03.2023 година произведе 15.120 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални држави субјекти.

Во Термоелектраните произведени се 10.564 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 4.556 MWh.

* Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 10.03.2023 година

На почеток