Коментари

Најчевска: Секој судија чиј предмет ќе застари треба да биде разрешен

Професорката Мирјана Најчевска објави статус на социјалните мрежи во кој вели дека секој судија чиј предмет ќе застари треба да биде разрешен од должност.

„За секој застарен предмет е крив судијата кој ја води постапката.
Секој судија чиј предмет ќе застари треба да биде разрешен од должност со забрана за вршење било каква професија која има врска со правото и секако со протресување на имотната состојба пред и по застарувањето“, вели Најчевска.

На почеток