Актуелно

169 Бугари се пријавиле да гласаат во Македонија, ниту еден во Охрид

Ниту еден Бугарин не е пријавен за гласање на претстојните предвремени парламентарни избори во Бугарија.

Оваа информација ја соопшти Министерството за надворешни работи на Бугарија откако ги објави списоците со лица кои се пријавиле да гласаат во Македонија.

Во Скопје се пријавени 15 лица, во Битола 9, во Кавадарци 42, во Прилеп 41, во Струмица 22, во Тетово 40.

Изборите се одржуваат на 2-ти април.

На почеток