Свет

Кина сè уште не обезбеди зголемена воена поддршка за Русија, вели Бајден

Американскиот претседател Џо Бајден рече дека и покрај знаците дека Кина размислува за зголемена воена поддршка за Русија, земјата сè уште не реагирала на тоа.

„Тоа не значи дека нема, но сè уште не го сторила тоа“, рече Бајден за време на прес-конференцијата во Отава, Канада, каде што се сретна со канадскиот премиер Џастин Трудо.

На почеток