Македонија

Таткото на киднапираниот Самоил: Станува збор за цела машинерија за тргување со наркотици! Ги штитат полицајци

Веќе два месеци нема трага од мојот син Самоил, кој беше грабнат и чија судбина не ја знаеме. Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски неодамна изјави дека имаат нови сознанија за случајот, но не ги откриваат, за да не и наштетат на истрагата, но ние, семејството веруваме дека нема ништо ново, бидејќи ако имаа нови информации, син ми ќе беше пронајден – за ,,Фокус” раскажува Љупчо Костадиновски, татко на киднапираниот скопјанец Самоил.

-Ние самите, семејството, постојано истражуваме и трагаме. Од она до кое досега дојдовме, се работи за голема група, за тргување со наркотици. И токму поради тоа што веќе два месеци нема ништо ново, мојот син не е пронајден, се сомневаме дека оваа група има свои луѓе вработени во МВР, кои ја штитат. Своите сомнежи и сознанија ги споделив и со надлежните во истрагата, значи не тврдиме дека сите вработени во МВР се вмешани и работат нечесно, но дефинитивно има такви кои штитат криминал.

Според нашите претпоставки, Самоил можеби имал некаква соработка со тие лица, од групата која го киднапираше, но тоа не можеме да го тврдиме со сигурност. Сепак, тој е мое дете, семеен човек, има сопруга и дете, второто дете е на пат, треба да се роди за помалку од два месеци. Син ми се занимаваше со купување и продажба на стари возила. Ги купуваше, ги средуваше, па ги препродаваше. Снаа ми оди на работа, во тек на ден тој го чуваше детето, беше посветен на фамилијата.
Пред да се случи киднапирањето, тој продаде џип во Бугарија за 76.000 евра. Знам дека од продажбата првин зеде 36.000 евра, а останатите 40.000 ги зеде една недела пред да биде киднапиран. Според моите претпоставки, киднаперите знаеле дека тој има пари во тој период, затоа и бил намамен да дојде на средба со нив-тврди таткото.

Целиот текст можете да го прочитате тука

На почеток