Коментари

„Ние нив со две „червени“, они нас со 250 денари“, вели Дамовски

Откако во јавноста излезе информацијата дека бугарската фондација Македонија има свое толкување на одлуката на македонското Министерство за правда во изводите од матичните книги на родените да се отвори нова графа за етничка припадност, односно, дека, Македонците коишто сакаат да започнат процедура за вадење бугарски пасоши е доволно само во графата за етничка припадност во изводот на родените да напишат дека се Бугари и за сето тоа ќе платат само 250 денари, Борис Дамовски, на својот Фејсбук со свој коментар.

„Ние нив со две „червени“, они нас со 250 денари“, напиша тој.

На почеток