Свет

Лажна дојава за бомба во зградата каде што се наоѓаат Врховниот суд, Вишиот суд и Апелациониот суд во Подгорица

Зградата во која се сместени Врховниот, Апелацискиот и Вишиот суд во Подгорица е евакуирана утринава откако била пријавена бомба.

Дојавата за бомба во зградата на Врховниот, Апелациониот и Вишиот суд во Подгорица била лажна, а вработените се вратиле на работните места по контрадиверзантска проверка.

Дојавата била испратена на мејлот на Апелација, по што зградата била евакуирана, јавува РТЦГ.

Ова е трет пат годинава да има информации за наводно поставени бомби во судската палата.

Во април неколку институции и училишта добија закани за поставени експлозивни направи.

На почеток