Коментари

Чочоровска објави список со лица во Србија кои имале лажни профили на социјалните мрежи

Станислава Чочоровска, на својот фејсбук профил, објави список со лица кои имале лажни налози на социјалните мрежи.

„ Во Србија “протече” список со индентитетот на 14310 ботови и лажните налози кои ги користеле на социјалните мрежи.

Луѓето кои навредуваа, напаѓаа пишувајќи најгнасни навреди, пласираа лаги од лажни налози, јавно се дискриминирани.

Кој ги пушти низ вода?

Тоа да си го мислите сите ботови во Македонијава. Штом сте ботови на список сте.

Да не завршите на плакати како во многу градови во Србија. Гневот и презирот се огромни. Нема не сум јас, “радила сам због деце”. Џабе се гасат налози…списокот.“ напиша таа.

Инаку, Чочоровска во 2007 година, заедно со Алија Азировиќ, возачот на камион во кој се превезуваа канти со поликолор, полни со дрога, беа осудени за организирање на транспортот на 486 килограми кокаин, за што добија казна затвор од 14,6 години затвор.

Вредноста на дрогата запленета на Блаце беше 92 милиони евра.

Оваа казна подоцна беше потврдена и од Апелациониот суд.

На Чочоровска и остануваат уште четири години затворската казна.

Српските медиуми ја пренесоа веста дека е пуштена и ја нарекоа „кралица на кокаинот“.

Во 20017 година таа прв пат излезе од затворот „Идризово“ откако одлежа десетгодишна казна за шверц на кокаин. Осудена беше на 14,6 години затвор, а српските медиуми пишуваат дека таа му била кума на Аркан.

На почеток