Свет

Покрив падна врз автомобили во Загреб, пожарникарите го придвижуваа

Покрив падна врз автомобили во Загреб, пожарникарите го придвижуваа

Покрив падна врз автомобили во Загреб а пожарникарите го придвижуваа во новото невреме кое пристигна во Хрватска.

Црвено предупредување е издадено за Истра, Кварнер, Госпиќ, Карловац, Загреб и Славонија. Портокаловото предупредување сè уште е на сила во остатокот од земјата.

Силно невреме прво ги зафати Истра и Кварнер. Падна град, силниот ветер корнеше дрвја. Невремето во попладневните часови се пресели во внатрешноста на Хрватска. Повторно е направена голема штета.

makfax.com.mk

На почеток