Спорт

(Видео) Дрон со знаме предизвика краток прекин на Ерменија-Хрватска

(Видео) Дрон со знаме предизвика краток прекин на Ерменија-Хрватска

Квалификацискиот меч помеѓу Ерменија и Хрватска во Ереван, накратко беше прекинат откако во првото полувреме над главите на играчите пролета дрон со знаме.

Во 35. минута од мечот, дронот се појави над теренот со знаме на Артсакт (Нагорно Карабах), непризнаената држава која се наоѓа во границите на Азербејџан, во која со децении трае конфликт на ерменското население со азербејџанските војници. Ова предизвика аплаузи и овации на стадионот.

Инцидентот наликува на тој од Белград пред девет години, кога мечот помеѓу Србија и Албанија беше прекинат од дрон со албанско знаме и со мапа на голема Албанија.

Макфакс

На почеток